Лише за останню добу втрати росіян на Бахмутському напрямку становлять 138 осіб, — Громов

На Луганщині ЗСУ мають значні успіхи, а найважчою ситуація поки залишається на Донеччині. 

Ілюстративне фото: Генштаб ЗСУ

Під час брифінгу в Military Media Center заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов закликав пам'ятати, що за кожним жестом доброї волі противника стоять зусилля наших військових.

Олексій Громов / фото: Генштаб ЗСУ Олексій Громов / фото: Генштаб ЗСУЗокрема, Громов наголосив, що на Луганщині лише за минулу добу підрозділи наших військ просунулись на деяких напрямках на відстань до 2 км. Найбільш складною залишається ситуація на Донеччині. Впродовж останнього часу на Лиманському напрямку окупанти вчинили наступальні дії в районі Макіївки, Торського, Білогорівки, Спірного, однак зазнали там поразки.

«За отриманою інформацією, лише протягом однієї доби на Бахмутському напрямку в складі приватної військової компанії втрати склали 138 осіб, з них третина — а саме 40 осіб — вбитими, решта пораненими з яких 24 — важких, і напевно вже ніколи не побачать свої рідні берізки», — повідомив Олексій Громов. 

Окрім того, рашисти завдали ракетних ударів по позиціях наших військ та по цивільній інфраструктурі в районах Лимана, Діброви, Краматорська та авіаційних ударів у районах Макіївки, Тернів, Білогорівки та Спірного.

На Бахмутському напрямку окупанти вели наступальні дії в районах Берестового, Соледара, Бахмута, Іванграду, Озерянівки та Майорська. Завдали ракетного удару в районі Дружківка та авіаційних ударів у районі Яковлівки, Соледара та Бахмута. 

На Авдіївському та Новопавліському напрямках загарбники спробували наступати в районах Новокалинове, Красногорівка, Кам'янка, Опитне, Первомайське, Невільське, Мар'їнка, Новомихайлівка та Павлівка. Завдали авіаційних ударів по позиціях наших військ в районах 12 населених пунктів. 

«Пам'ятайте, що за новинами фронту стоять реальні люди, які в надскладних умовах творять сучасну історію. Вірте в ЗСУ та нашу перемогу і приєднуйтесь до лав війська» , — наголосив Громов.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev