Маріуполь росіяни перетворюють на військовий полігон — в місто звозять техніку і боєкомплекти

Натомість з окупованого Маріуполя росіяни активно вивозять металобрухт, зерно та вугілля.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Загарбники хочуть розмістити основне сховище палива для російської армії у Маріуполі, таким чином перетворюючи місто на полігон для військових потреб. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«В Маріупольському порті буде розміщено основне сховище палива для військових потреб. За використання залізниці це значно скоротить логістику для окупантів до лінії фронту. Також окупаційна адміністрація міста та порту отримали завдання в першу декаду липня забезпечити повноцінне відновлення порту. Загальна логістика з Маріуполя  — металобрухт, зерно та вугілля. В Маріуполь паливо, військова техніка та БК в першу чергу», – йдеться в повідомленні.

Андрющенко зазначає, що для забезпечення режиму охорони окупанти заселили всю першу лінію приватних будинків в районі пляжу Піщаний, що примикає до порту, виключно військовими. Також радник мера наголошує, що відновлення будівель в місті не буде.

«Дома біля ринку для робітників військово-транспортної бази, гуртожиток в районі АС-2 для безхатьків. Загалом на 5 тисяч місць. По всіх інших відповідь, що «до зими дорога в росію відкрита», – додає він.

Також за інформацією, четвертий день поспіль скрізь Маріуполь рухаються великі колони військової техніки в західному напряму. В місті наразі залишається обмежений військовий корпус здебільше для охорони потенційних військових об’єктів (порт, заводи, залізниця). Інших — кидають на інші ділянки фронту.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev