На Донеччині загинув Віктор Шулік — директор Попаснянської «Школи з вікнами на війну»

На його аватарці у Фейсбук — український прапор, в душі завжди була Україна, яку він з честю боронив, та за майбутнє якої загинув. 

На Донеччині загинув Віктор Шулік — директор Попаснянської «Школи з вікнами на війну»

Віктор Григорович понад 30 років навчав попаснянських дітей чесній та щирій українській історії. Він — директор Попаснянського ліцею № 1, медіатор Національної медіаторської мережі, людина, яка робила школу безпечною та дружньою для дітей та була віддана свої праці, Герой… Любив дітей та людей, одним із перших підхоплював усі креативні пропозиції та чудово їх впроваджував.

«Школа з вікнами на війну» — неофіційна, але дуже точна назва очолюваного ним опорного навчального закладу. Від Попаснянського ліцею до лінії розмежування ще до повної окупації Луганщини було близько 10 кілометрів. Тож у попередню фазу протистояння на Донбасі сюди не раз долітали снаряди.

В січні 2015-го обстрілом із боку окупованої Новоолександрівки було пошкоджено фасад, вибито вікна. На щастя, дітей у школі тоді не було. Стіну відновили, і її прикрасили тепер вже всесвітньо відомим муралом французького художника Жульєна Маллана. Саме Шулік став співавтором малюнку. 

З початком війни Віктор разом зі своїм сином, вчителем фізкультури цього самого ліцею, Денисом пішли захищати країну. Після Перемоги хотіли відновлювати рідну Попасну, яку знищив ворог та знову відкрити двері школи. 

Сина Віктора поранено. Наразі він на лікуванні.

Людина із золотим серцем — завжди усміхнений, відкритий, щирий у спілкуванні, зосереджений на дітях — таким Віктора Шуліка назавжди запам’ятають колеги та бойові побратими. 

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev