На фронті загинув львівський журналіст та пресофіцер ЗСУ Юрій Лелявський

«Я в першу чергу — офіцер, а вже потім —журналіст», — так говорив про себе капітан Юрій Лелявський, пресофіцер 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. 28 вересня під час виконання завдання він загинув в бою з російськими окупантами.

На фронті загинув львівський журналіст та пресофіцер ЗСУ Юрій Лелявський

Юрій Лелявський був пресофіцером 80-ї бригади.

У 2014 році Лелявський, будучи кореспондентом телеканалу ZIK, висвітлював анексію Криму, у 2014-2015-х роках був двічі незаконно захоплений у полон у так званих «днр» та «лнр». Вперше — 25 квітня 2014 року в Слов'янську на 15 днів, вдруге його утримували з 23 липня до 8 жовтня 2014 року на Луганщині. У 2016-му він став на службу до лав Збройних Сил України. Два роки виконував обов’язки пресофіцера в 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді.

Велику війну рф проти України капітан Лелявський зустрів на півдні країни, де вела бойові дії його війська частина. Юрій завжди працював на передньому краї, висвітлюючи хід ведення бойових дій, був у складі підрозділів, які першими йшли у сутичку.

В ході широкомасштабного вторгнення він знову не зрадив ані честі журналіста, ані честі офіцера. Юрій виконував завдання пліч-о-пліч з десантними підрозділами, за що мав повагу в бригаді. Матеріали Лелявського неодноразово були у вітчизняних та іноземних ЗМІ.

28 вересня під час виконання завдання у складі десантно-штурмового підрозділу Юрій Лелявський загинув в бою з російськими окупантами. Днем раніше Юра зробив свій останній допис із притаманним йому почуттям гумору:

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev