На Луганщині росіяни досі не вийшли на адмінмежі області, — Гайдай

На Луганщині є населені пункти, звідки росіян вже вибивали по декілька разів — вони не зупиняються і несуть втрати. 

Фото: Генштаб ЗСУ

Два села на Луганщині залишаються підконтрольними Уряду України, повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Саме це не дає спокою росіянам, в яких є наказ обов’язково вийти на адмінмежу Луганщини. Вони неодноразово звітували про виконання завдання, можливо, отримували відповідні нагороди, але подолати декілька кілометрів, що залишаються, так і не можуть, — акцентував Сергій Гайдай. — Одне із сіл вже декілька разів було захоплене окупантом, але наші військові щоразу відкидували ворога на попередні позиції. Втім, противник не зупиняється — повертається і зазнає чергових втрат».

Зокрема, 16 липня росіяни намагалися просунутися в напрямку Верхньокам’янки, однак отримали гідний опір, відійшли, а потім недорахувались особового складу.

Ще одна спроба атакувати оборонні редути ЗСУ була організована ворогом поблизу Білогорівки, але теж була відбита, зазначив очільник Луганщини, та додав, що артилерійськими обстрілами окупанти продовжують знищувати домівки громадян.

«Їм байдуже, чи буде життя в цих населених пунктах. Їхнє пропагандистське телебачення майже не знімає сюжетів із знищених сіл, до прикладу, Попаснянської та Гірської громад. Бо хизуватися там нічим. Росіяни перетворили їх на попіл», — підкреслив Сергій Гайдай.

За учора ворогом завдані два авіаудари, по населених пунктах поцілено чотирма ракетами.

Крім того, зафіксовані три масовані артилерійські обстріли. Ще чотири рази територія була обстріляна мінометами.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev