На Сватівському та Кремінському напрямках успіх на боці українських військових, — Гайдай

Окупанти намагаються посилити свої позиції на Луганщині, адже бачать, що Сили оборони України потрохи просуваються.   

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

На Сватівському та Кремінському напрямках в українських військових є успіхи. Про це заявив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі каналу «Київ». 

Водночас на фоні наступального руху ЗСУ окупанти намагаються посилити свої позиції і мінують усе довкола. 

«Дуже важко дається кожен метр землі, тому що там усе заміноване. Мінували як вручну, так і дистанційно ракетами, технікою, і ніхто не знає, де ті міни розташовані. Багато хлопців підриваються, коли йдуть в наступ, бо міни, розкидані ще кілька місяців тому, присипані листям, гілками, снігом», — розповів Гайдай. 

Росіяни використовують також заборонені пластикові міни, які навіть неможливо знешкодити і на які у наших військових просто немає часу, коли вони йдуть в наступ. Однак, за словами Гайдая, дії рашистів свідчить про те, що вони переймаються про цей напрямок і хочуть підсилити свої війська для того, щоб Кремінну не деокупували.

Разом з тим, серед ворожого війська немає злагоди. На боці окупантів воюють свіжомобілізовані з територій так званих «лднр», зокрема бойовики, які воюють ще з 2014-го року.

«Кого там тільки нема. Це і нещодавно мобілізовані з росії, окупованих територій Луганщини/Донеччини, кадирівці, зеки, більш підготовлені «вагнерівські» підрозділи. Це все нам на руку, бо у них немає бойового злагодження. Але техніка у них однакова — вони бойовим м'ясом закидують наші позиції», — пояснює Гайдай.  

За словами голови Луганської ОВА, життя цивільних у деокупованих населених пунктах дуже складне, адже вони перебувають під постійними ворожими обстрілами. 

Такі населені пункти, як Макіївка або Новоселівське розбиті вщент. Людям постійно пропонують евакуюватися, також на ці території налагодили постійну поставку гуманітарних наборів — це продукти, побутова хімія, а також набори для первинних ремонтів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev