На напрямку Сватове-Кремінна росіяни намагаються контратакувати, але безуспішно, — Гайдай

ЗСУ до Кремінної тим часом лишається лише декілька кілометрів. 

На напрямку Сватове-Кремінна росіяни намагаються контратакувати, але безуспішно, — Гайдай

Окупанти обстрілюють деокуповані населені пункти, а мінусова температура сприяє активізації бойових дій. Про це заявив очільник Луганщини Сергій Гайдай у вівторок, 20 грудня, в етері національного телемарафону. 

За словами Гайдая, окупанти безрезультатно контратакують на напрямку Сватове — Кремінна.

«До Кремінної нам залишилося декілька кілометрів, але просування йде повільно через щільну замінованість території», — наголосив він.

На підготовку до наступальних дій окупанти мали декілька тижнів: мінували території вручну та дистанційно, використовуючи в тому числі і пластикові міни, що не ідентифікуються металошукачем. Додатково замаскували мінні поля облетіле листя та сніг, що унеможливлює просування пересіченою місцевістю. 

«Російському командуванню наплювати на своїх людей — вони кидають піхоту вперед навіть якщо знають, що там міни. Слідом за ними піде новий підрозділ по вже розмінованому своїми бойовими товаришами полю. Ми так поступати не можемо, — зазначив Гайдай. — Для нас важливий кожен наш солдат».

Ситуація на Білогорівському напрямку залишається складною, проте за останній тиждень Силам оборони вдалось закріпитись і вирівняти ситуацію в напрямку Білогорівки. За словами Гайдая, там наші позиції піддаються цілодобовим обстрілам з боку росіян. 

На окупованих територіях та там, де тривала активна фаза бойових дій складна гуманітарна ситуація, а після деокупації таких великих міст, як Сєвєродонецьк, Рубіжне чи Кремінна в них не залишиться дерев, вважає Гайдай. 

«Люди зрізають все поспіль на дрова, та опалюють свої квартири буржуйками. Ми навіть бачили такі світлини де люди рубають меблі щоб обігрітись. А показуха від окупантів щодо забезпечення людей дровами це, по-перше, дикість, бо люди не забезпечені опаленням, а, по-друге, такі дії здебільшого для картинки», — резюмував посадовець.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev