На новоокупованих територіях Луганщини обговорюють плани «приєднання» до рф

Мешканці новоокупованих територій Луганської області обговорюють перспективи «приєднання» до рф трьох прикордонних районів, захоплених на початку повномасштабного вторгнення.

На новоокупованих територіях Луганщини обговорюють плани «приєднання» до рф

«Марківський, Новопсковський і Білокуракинський райони приєднають до Воронезької області. Буде такий собі федеральний округ. Це вже майже в кожній черзі радісно обговорює місцева вата», — ділиться із «Вчасно» власне джерело з Новопсковського району.

З «офіційних» джерел на окупованій території наразі відомо про обіцянку губернатора Воронезької області відновити інфраструктуру згаданих районів, адже саме їх «закріплено» за областю в рамках путінської «програми шефства» російський регіонів над окупованими районами та містами на Сході України.

«Воронезька область допоможе відновити господарство у Марківському, Міловському та Новопсковському районах «луганської народної республіки». Угода включає відновлення інфраструктури трьох районів, гуманітарну допомогу населенню та розвиток суспільного життя. Воронезькі фахівці мають відремонтувати зруйновані в ході бойових дій соціальні об'єкти — школи, дитсадки, поліклініки, а також дороги, лінії електропередач, котельні, трубопроводи та інше», — пишуть пропагандистські «ЗМІ».

Зокрема, у Воронежі планують грабувати фермерів на окупованих територіях, називаючи це допомогою.

«Одне із завдань – допомога жителям «лнр» із сівбою, а в перспективі — і зі збиранням урожаю», — йдеться в повідомленнях.

Наразі зазначається, що губернатор Воронезької області виділив 500 мільйонів рублів на «виконання першочергових завдань», а от чіткого плану так званого відновлення захоплених територій на теперішній час не існує.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev