Недовіра до «влади», мертві райони та безнадійна медицина: «принади» окупованого Маріуполя

Маріупольці запасаються водою через недовіру до окупаційної «влади».

Ілюстративне фото

Окупований Маріуполь — це комплекс нагальних проблем, які приніс «руський мір». Відсутнє опалення, розбиті квартири — це першочергові й не вирішені проблеми. Та крім цього є й інші.

От, наприклад люди почали збирати питну воду у великих контейнерах. Не, тому що зараз її немає і не через якість, а через недовіру до окупаційної влади, пише радник мера Маріуполя Петро Андрющенко..


Разом з цим він оприлюднив відео з Лівобережного району. Це точно не покажуть пропагандистські ЗМІ. На кадрах розбиті будинки від яких віє кров’ю, смертю і скаліченими долями маріупольців.

«Чомусь, російські пропагандисти всіх рівнів не відвідують цей район. Дивно, чому? Може тому, що тут мешкало понад 15 тисяч людей, які зараз не мешкають ніде. А може через страх наткнутись на не ексгумовані могили», — пише Андрющенко

Все це свідчить про зневажливе ставлення «руського міра» до місцевих. Іншого можна й не очікувати. Разом з цим байдужість можна побачити й у місцевій медичній допомозі, яка відмовляється рятувати людей. Це ще одна із проблем окупованого Маріуполя.

«Біля зупинки лежала жінка похилого віку обличчям у підлогу і слізно благала викликати швидку, ледве живим голосом казала, що їй погано і вона хоче потрапити додому. Ми з дружиною почали дзвонити у швидку, пояснили ситуацію, сказали адресу і на що оператор відповіла таке дослівно „та нехай валяється, як ми їй допоможемо“. Після цих слів я запитав, „чи не офігіли ви там взагалі?“ Оператор поклав слухавку», — пише місцевий.

Нагадаємо й про проблеми із виплатами комунальним працівникам. Люди відмовляють працювати й лагодити аварії у місті, бо їм або платять копійки або взагалі нічого. Як наслідок маріупольці лишаються без тепла та з пошкодженим житлом другу зиму.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev