"Ні в кого не вистачить мужності рубатися так, як рубається наша піхота": ситуація на Бахмутському напрямку

У Бахмуті ситуація краща, ніж в Соледарі, однак росіяни намагаються проламати оборону. 

"Ні в кого не вистачить мужності рубатися так, як рубається наша піхота": ситуація на Бахмутському напрямку/фото з відкритих джерел

Український захисник, який боронить Бахмут, розповів про поточну ситуацію на цьому напрямку станом на ранок 16 січня.

«По Соледару зараз не варто шукати зрадоньки. росія робить із цього маленького містечка великий успіх, однак зараз про це варто забути. Ворожі війська вже були під Києвом, у Херсоні та Харківській області, однак зараз вони звідти втекли» —  каже на відео боєць на псевдо «Киянин».

Військовий розповідає, що зараз нам потрібно зберегти калібровану піхоту. 

"Повірте, ні в кого не вистачить мужності в контактних ближніх боях рубатися, як рубається наша піхота. Кажу вам не з теорії, а з практики. Два місяці відсиділи на східному, першу ротацію в напрямку за Бахмутом. Це не так просто, як здається", — зазначає боєць.

Зокрема, по Бахмуту ситуація набагато краща. Тут інша інтенсивність боїв, працює артилерія, міномети, штурмова авіація. Масова піхота, як і в Соледарі, знову намагається проламати оборону, а окупантам не терпиться показати чергову перемогу над маленькими містечками. 

"Але Бахмут тримається, місто стоїть. Не розганяйте зраду, будьте уважними і пильними. Бахмут – це Україна, там майорить український прапор, там стоять українські підрозділи. Друзі, все буде Україна. Наш Головнокомандувач Валерій Залужний знає, що робить, усі речі, які відбуваються навколо Соледара і Бахмута не просто так" — підсумував військовослужбовець.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev