Росіяни хочуть вийти на кордон Донецької області до кінця року – Міноборони

Незважаючи на те, що російські окупанти сповільнили темпи наступу в районі Бахмута, цей напрямок залишається найгарячішою точкою в Україні. Більше того, військово-політичне керівництво країни-агресора наказало своїм військам вийти на адміністративні кордони Донецької області до кінця 2022 року.

Окупанти не можуть утримати захоплені позиції, тому концентрують свої зусилля на окремих ділянках фронту. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр. 

Вона наголосила, що незважаючи на постановку мети, росіяни на даний момент лише провалюють свої наступальні операції, а українські воїни дають гідну відсіч.

За її словами, найбільшу кількість військової техніки та особового складу ворог сконцентрував саме навколо Бахмута, саме це місто зараз є українською "східною фортецею". Проте будь-які спроби ворога оточити населений пункт зазнають невдачі.

"Але ви бачите, наскільки мужньо тримається Бахмут, наскільки наші воїни завдають шкоди ворогові, і він просто не може просуватися далі. Там було незначне просування, але його витіснили і на сьогоднішній день ворог намагається оточити місто, і йому це не виходить", – резюмувала Маляр.

Водночас заступниця глави Міноборони вказала, що попри провали наступальних операцій військово-політичне керівництво рф все ще "ставить завдання до кінця 2022 року вийти на кордони Донецької області".

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev