Ознаки Північної Кореї на Луганщині: на окупованих територіях блокується доступ до Інтернету

Блокування месенджера Viber для окупаційної влади виявилось недостатньою процедурою, тож рашисти вирішили обмежити доступ до глобальної мережі Інтернет.

На окупованих територіях Луганщини блокується доступ до Інтернету / фото з відкритих джерел

Мешканці Біловодщини повідомляють про блокування мобільного інтернету від «Лугаком». Відбулося це за декілька днів після рішення окупантів заблокувати месенджер Viber, через, буцімто, його використання у військових цілях. За версією окупантів, ЗСУ за допомогою додатка дізнаються про дислокації росіян на новоокупованих ними територіях.

«Заблокували Viber, але ми користувались ним, так би мовити, в обхід. Хоча Viber і інші наші месенджери були прив’язані до українських номерів, але ми могли використовувати мобільний інтернет «Лугаком» для користування ним. Тепер нам вимкнули і його», — ділиться мешканка одного з сіл Біловодщини.

Аби мати зв'язок з цивілізованою Україною, люди змушені ходити до найближчих точок доступу вай-фай, адже не у всіх селах є розгалужена мережа дротового Інтернету. У школах повідомляють про подальше обмеження роботи роутерів через тиск «народних міліціонерів».

«Нам сказали, що точка вай-фаю може не працювати, бо до школи, де роздають Інтернет, приходили чи то коменданти, чи то міліціонери, і погрожували відповідальністю. Що буде далі — незрозуміло», — діляться власні джерела «Вчасно» на окупованій території.

Місцеві мешканці в розпачі, бо вже найближчим часом зв'язок із родичами поза окупованих територій може бути втрачено.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev