Півтонни в зуби: окупаційні гауляйтери Лисичанська видають вугільні подачки людям

Наукові розрахунки та здоровий глузд не беруться в розрахунок там, де звикли рапортувати, а не працювати. Хизуючись кількістю розданих хлібин чи мішків вугілля, окупанти здебільшого оперують красивими цифрами, а не математикою.

Півтонни в зуби: окупаційні гауляйтери Лисичанська видають вугільні подачки людям

«Вчасно» підрахувало, на скільки лисичанам вистачить «небесної манни» у вигляді чорного золота, розданого їм у якості допомоги.

«Наукові» норми розрахунку вугілля на зиму пропонують відштовхуватись від кіловатів тепла, що виділяються під час згоряння палива. Згоряння 200 г вугілля вивільняє 1 кВт тепла. Для якісного обігріву приміщення площею 50 м² протягом опалювального сезону необхідно не менше 12 500 кВт тепла. Це близько 2,5 тонн. І це із врахуванням стандартних теплових втрат.

Виходячи з розрахунків без врахування того, що нині на окупованих територіях повальна більшість будинків пошкоджені — зруйновані стіни, розбиті вікна, розтрощені дахи, тобто порушено тепловий контур будинків, витрати на акумуляцію необхідної кількості тепла в приміщеннях значно більші. Окупаційна влада Лисичанська рапортує про видачу палива на зиму у кількості 500 кг на домогосподарство. Тобто 10% необхідного об'єму.

Тим часом вугілля на зиму доводиться видавати і в містах, які стоять форпостом російській навалі, але щоденно піддаються обстрілам. Зокрема у Бахмуті, де комунікації руйнуються чи не щодня, міська влада за кошти громади видає вугілля для опалення осель містян. Розрахунок — 2 тонни до 50 квадратних метрів житла, від 51 до 100 — 4 тонни, та 6 тонн тим, хто має помешкання більше ніж сто квадратів. Все згідно з санітарно-гігієнічними нормами.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev