Плани рф щодо "референдуму" на Донбасі та болючий провал для кремля: подробиці від військових експертів

Країна-агресор готується до проведення так званого "референдуму" на тимчасово окупованих територіях на сході України.

За сценарієм кремлівська пропаганда планує видати картинку, за якою щонайменше 70% мешканців Донбасу нібито хочуть приєднатися до росії. Водночас кремль усвідомив, що плани швидкої окупації Донецької області провалені. Про це повідомляє військова розвідка Великобританії у Twitter.

За інформацією британської розвідки, ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін заявив російським пропагандистам, що дату псевдореферендуму буде оголошено після того, як рф "повністю звільнить" псевдореспубліку.

Водночас загарбники вже почали планувати стратегію фейкового голосування. Згідно з мріями російських окупантів, на "референдумі" понад 70% мешканців Донбасу нібито мають "проголосувати за приєднання до росії".

"Цілком імовірно, що росія знаходиться на просунутій стадії планування проведення референдуму, хоча незрозуміло, чи вже ухвалено остаточне рішення про проведення голосування", – повідомили у військовій розвідці Великобританії.

Також наголошується, що керівництво країни-агресора розцінить нездатність російських військових повністю окупувати Донецьку область як невдачу у досягненні своїх максималістських цілей в Україні.

Нагадаємо, ватажок бандформування "ДНР" Денис Пушилін хоче приєднати Донецьку область до росії шляхом "референдуму" після завершення так званої військової спецоперації. Він сподівається, що це станеться до кінця 2022 року.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що проведення росіянами будь-яких "референдумів" на окупованих територіях України можливе виключно в режимі фейкових новин. Державі-терористу не вистачає колаборантів, а призначені гауляйтери не можуть сформувати органи управління.

У свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що якщо росія проведе на окупованих територіях заплановані псевдореферендуми, то вона закриє для себе будь-яку можливість переговорів з Україною і вільним світом. Глава держави наголосив, що наша країна не збирається віддавати свої території.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev