Поранення російського генерала і загибель зрадника-газовика: Сватівщина «очищається» від окупантів

Сватівщина Луганської області «очищається» від загарбників та колаборантів. 

Цоков та Вітковський

За наявною інформацією, в результаті вогневого ураження в районі населеного пункту Сватове було поранено командира 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії генерал-майора Олега Цокова, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.  

Його евакуйовано 20 вересня поточного року.

Цоков — воєнний злочинець, який брав участь у двох Чеченських війнах та бував на війні у Сирії.

У 1993 році він розпочав службу в російські армії із посади командира взводу в одній із частин Сибірського військового округу. Пройшов шлях від командира роти до командувача мотострілецьким полком.

Після цього був призначений начальником штабу бригади у Східному військовому окрузі, потім отримав аналогічну посаду у Південному військовому окрузі.

У 2022 році його зробили командиром 144-ї гвардійської мотострілецької бригади, яка дислокується у Смоленську та бере участь у російсько-українській війні. У 2014-2015 році Цоков очолював 810-ту окрему бригаду морської піхоти Чорноморського флоту, яка базується в тимчасово окупованому Севастополі.

Крім того, за наявною інформацією, у Сватовому ліквідовано начальника місцевого горгазу Миколу Вітковського, який пішов на співпрацю з окупантами. Про це пише так званий «уряд лнр». 

Він понад 20 років пропрацював у сфері газового господарства та вирішив зберегти свою посаду при загарбниках. Загинув під час влучання по будівлі «Луганськгазу».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev