Просування ЗСУ та «бавовна» на складах окупантів: Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині

314-й день повномасштабної війни приніс чергову «бавовну» окупантам. Зокрема горіли та палали склади з боєкомплектами рашистів. Також в тимчасово окупованих містах Луганщини вже працює наша розвідка.

Фото: Збройні Сили України

«У деякі населені пункти може зайти наша розвідка, але це не означає, що вони звільнені – вони можуть перебувати у «сірій зоні». Є декілька відео, де наші бійці навіть виходять на трасу Р-66, що з’єднує Кремінну та Сватове, та знищують там ворога», — повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай ранком 3 січня. 

За інформацією посадовця, новорічні свята в окупантів минули із «бавовною» — через постійні вибухи складів вони вимушені підвозити боєкомплект фурами безпосередньо з Луганська кожного разу до нових місць, а вже потім на позиції. Логістику наші артилеристи росіянам значно ускладнили. Дублює дану інформацію і ресурс СтратКом ЗСУ:

«росіяни протягом двох тижнів звозили боєкомплект до окупованого Сватового. ЗСУ спостерігали, фіксували кількість «Уралів», які заїжджали на базу …і чекали…аж «БАМ» — і ворожого складу більше немає», — йдеться в повідомленні. 

Наразі біля Сватового та Кремінної ЗСУ потроху просуваються уперед. У районах Стельмахівки та Макіївки росіяни спробували контратакувати. Марно. 

Через значну кількість поранених та травмованих росіян та мобілізованих з окупованих територій Луганськ вже називають містом-госпіталем: медичні заклади та інші установи переповнені покаліченими росіянами із різних куточків держави-агресора. Спілкуються вони різними мовами, поранення отримали за одне й те саме — за спробу захопити територію нашої країни, повідомляє Луганська ОВА. 

«Значно менша кількість поранених росіян на Біловодщині, бо більше просто не вміщають лікувальні заклади. Привозять туди виключно зеків, які були засуджені або за вбивство, або за зґвалтування. Ситуація в населеному пункті стає напруженою, оскільки місцеві так звані «правоохоронці» не гарантують безпеку цивільному населенню», — йдеться в повідомленні.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev