Рашисти намагаються закріпитися у центральній частині Сєвєродонецька

Тривають важкі бої, українські захисники б‘ються за кожен сантиметр обласного центру Луганщини.

Наслідки бомбардування Луганщини

На Сєвєродонецькому напрямку противник посилив угруповання шляхом переміщення у Кремінну - Рубіжне до двох батальйонних тактичних груп, повідомив голова ЛугОВА Сергій Гайдай. За підтримки артилерії ворог веде штурмові дії у Сєвєродонецьку, намагається закріпитися у центральній частині міста. 

Артилерією росіяни без зупину нищать населені пункти Луганщини цілодобово. Нині фокус уваги рашистів - Сєвєродонецька промзона - її потужного обстрілюють з великого калібру.

«Ми маємо ще одне цілеспрямоване влучання в об’єкти сєвєродонецького «Азоту» та «Склопластику». Зруйнований міст, приміщення обласної ДСНС, обстріляні прилеглі селища Синецький та Павлоград. Щодня стає відомо про загиблих, до яких через щільність обстрілів важко дістатися. Багато пошкоджених багатоповерхівок в старих районах Сєвєродонецька, деякі з них російська армія розстрілювала так, щоб знести до самого фундаменту. Втім, наступ в районі Метьолкіного в них не вдався», — повідомив Гайдай.

У бомбосховищах «Азоту» ще залишаються 540-560 осіб, певні запаси їжі в бомбосховищах створені. Допомагати людям стає все складніше.

У Сєвєродонецьку зруйновані усі три мости, але шляхи сполученням с містом існують.

Селища довкола Сєвєродонецька рашисти постійно штурмують та обстрілюють. Вчора відбито ворожий наступ у Метьолкіному.

Потужно обстріляли Борівське, Синецькій та Павлоград. Дісталося і Лисичанську з прилеглими містами - у Новодружеську поранено жінку.

Прильоти з великих калібрів мала вчора Гірська громада - вирви у понад 5 метрів.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev