Рашисти нажахані: в «днр» істерять через американські HIMARS на озброєнні України

У росіян та їхніх посіпак з ОРДЛО — справжня істерика через сучасне озброєння України.

Рашисти нажахані: в «днр» істерять через американські HIMARS на озброєнні України

HIMARS M142 (High Mobility Artillery Rocket System) — це високомобільна артилерійська система ракетного вогню, розроблена в США наприкінці 90-х років. Система стріляє 227-мм ракетами з GPS-керуванням і випускає до шести ракет за раз або одну балістичну ракету ATACMS. У залежності від модифікації вона може вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

23 червня Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про прибуття реактивних систем залпового вогню HIMARS з США. Перший транш включав чотири одиниці РСЗВ. Артилеристи ЗСУ вже майстерно вражають визначені цілі — військові об’єкти ворога на українській території.

Судячи з пропагандистських матеріалів, в яких окупанти всіляко намагаються брехливо применшити бойовий потенціал американських РСЗВ, в росіян та їхніх посіпак з ОРДЛО — справжня істерика через сучасне озброєння України.

Головне «змі» так званої «донецької народної республіки» випустило матеріал під назвою «Американські РСЗВ — не «суперзброя», але допускати їх на полі бою не можна. Оцінки експертів».

У ньому пишуть, що, мовляв, за деякими параметрами HIMARS поступаються, увага…радянським РСЗВ. Про це донецькими пропагандистами повідав «військовий експерт», віце-президент російської академії ракетних та артилерійських наук Костянтин Сівков.

«По-перше, значення РСЗВ HIMARS надто перебільшено. Так — це потужна зброя, так — це становить певну загрозу. Але чотири-п'ять екземплярів, які поставлені в Україну, взагалі ні на що не впливають. По-друге, вона нічим не сильніша за того ж радянського "Урагану“», — сказав «експерт».

Чому HIMARS насправді кращі за «Урагани»?

Днями Збройні сили України наглядно продемонстрували, чим відрізняються ці РСЗВ. Відео з'явилося у Facebook Сухопутних військ ЗСУ України.

На кадрах видно процес ураження цілей з РСЗВ «Град» та «Ураган», які перебувають на озброєнні окупантів. Ракети цих систем не здатні точно уражувати ціль, розлітаються хаотично на велику площу.

Водночас американські HIMARS, які отримала Україна, оснащені високоточними керованими ракетами з GPS-наведенням. У ролику показали фрагмент роботи HIMARS в Афганістані. Ракети точно влучили у ціль, розгромивши її.

І так: хоча поки на озброєнні наша країна має чотири таких системи, Вашингтон уже заявив про передачу Україні додаткових HIMARS. Точна кількість не називається.

У матеріалі донецького «змі» російський «експерт» за методичкою кремля звинувачує американців у тому, що вони постачають ЗСУ зброю для «вбивства мирних жителів Донбасу». Кажуть і про обстріли Донецька. Які насправді влаштовують самі росіяни та ціною життя людей створюють пропагандистську картинку, що Україна нібито використовує нову зброю для знищення цивільних. 

Також окупанти налякані, що Україна може отримати від Штатів далекобійні ракетні боєприпаси до HIMARS.

Зазначимо, за джерелами The Washington Post боєприпаси, які отримує Україна для ракетної системи HIMARS матимуть дальність ураження до 70 кілометрів. Українська влада запевнила, що застосовуватися зброя буде лише на російських об'єктах усередині України, не запускаючи ракети на територію росії.

Як йшлося в матеріалі «Дзеркала тижня», HIMARS дадуть українським військам можливість завдавати ударів далі за лінію фронту з відстані, куди практично не добиватиме російська далекобійна зброя. При дальності стрільби близько 80 км це виводить HIMARS із зони досяжності російської артилерії, тоді як російські батареї перебувають під загрозою.

Система об'єктивно загрожуватиме російським складам постачання глибоко в тилу ворога.

Тому цілком очевидна причина істерики загарбників. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev