Рашисти скиглять про наступ ЗСУ, а в Генштабі закликають до тиші: що відбувається в районі Кремінної

Ситуація на Кремінському напрямку стабільно складна для рашистів. Безвихідність ситуації констатують і самі бойовики, звітуючи у підконтрольних "ЗМІ" про наступ ЗСУ.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

"ЗСУ можуть піти на штурм Кремінної з трьох напрямків: північно-західного, західного, та південно-західного. Українське командування через географічне розташування міста розглядають даний напрямок, як пріоритетний для штурму", - повідомив бойовик-"офіцер народної міліції лнр" андрій марочко із посиланням на розвідників.

Погодні умови наразі не мають впливу на перебіг контрнаступу, і це також констатують рашисти, адже ґрунт навколо міста здебільшого піщаний, а лісова зона навколо міста може слугувати маскуванням для наших військових.

ЧИТАЙТЕ: Підготовка до «жесту доброї волі»? Військове командування рф покинуло Кремінну — Гайдай

За аналітичними даними, станом на 28 грудня в тилу рашистів суттєво зменшилась кількість особового складу: всіх відправляють на передову, а цивільне населення потерпає від дій окупантів.

"Фільтраційні заходи стосовно цивільних все більше посилюються: можуть роздягнути, без причини вилучити мобільний телефон, - пишуть місцеві в соцмережах, - Всі колаборанти "сидять на валізах", настрій вже не такий як був на початку окупації".

Думка експерта

За словами військового оглядача Олександра Коваленка, Кремінна наразі не лише стратегічний напрямок на Рубіжне та фактична можливість наступу на агломерацію Рубіжне-Сєвєродонецьк-Лисичанськ, а й сумні перспективи для окупаційної армії в подальшому.

"При комбінації зі Сватівським натиском це каскадний крах оборони російсько-окупаційних військ. Умови для цього майже сформовані", - зазначає експерт.

Що кажуть у Генштабі ЗСУ

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону новин повідомив, що на цьому напрямку триває вже певний час потужна робота наших підрозділів, в тому числі десантно-штурмових.

«Коли там буде досягнуто суттєвого результату, я обов’язково повідомлю нашій громадськості. Поки треба запастися терпінням і чекати офіційних повідомлень», — зазначив Череватий.

Він додав що звільнення Кремінної дозволить "рухатися далі" по Луганщині, а також має морально-психологічне значення, бо росіяни сприйматимуть це як вторгнення на свою територію. 

Відповідаючи на питання, чи дійсно російське військове керівництво перемістилося з Кремінної до Рубіжного, Череватий сказав: "Це традиційна для них практика після серії поразок, яких вони зазнали в Україні, у них пропала вже бравада. Коли вони розуміють, що для них може бути несприятливий результат, вони переміщують свої командні, логістичні пункти".

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev