Росіяни окупували Нетайлове та Уманське: ситуація на східному фронті

Окупанти стрімко просуваються на східному фронті. За останні дні їм вдалося окупувати два села на Донеччині - Нетайлове та Уманське й просунутися в низці інших населених пунктів.

Росіяни окупували Нетайлове та Уманське/ Ілюстративне фото

Російська армія не припиняє штурмові дії в районі донецької оборонної зони. Зокрема, окупантам вдалося просунутися біля Солодкого, Новомихайлівки, Соколу, Очеретиного, Новоолександрівки, Часів Яру та Берестовому. Також росіяни окупували Нетайлове та Уманське. Про це інформує DeepState.

Мапа DeepState

Нині напрямок Очеретине засипають КАБами, лізе багато окупантів, але ЗСУ майже все відбивають, пише в своєму телеграм-каналі Станіслав Бунятов, доброволець 24ОШБ «Айдар».

Президент Володимир Зеленський заявив, що сьогодні найбільш гарячий напрямок на фронті залишається Покровський у Донецькій області. У Харківській області російські загарбники не полишають спроб атакувати в районах Вовчанська та Липців. Про це йдеться у відеозверненні, оприлюдненому на сайті Президента.

Також відомо, що російські війська концентрують сили невстановленої чисельності на заході Бєлгородської області поблизу кордону з Україною. Окупанти хочуть відтягнути українські сили в цей район і підготуватися до наступальних операцій із розширення російського плацдарму у прикордонній зоні на північному сході України. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни.

Як відзначили аналітики, президент України Володимир Зеленський заявив 26 травня, що російські війська готуються до нових наступальних дій і концентрують угруповання поблизу українського кордону за 90 кілометрів на північний захід від Харкова.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev