Росіяни закріпилися на західному березі Сіверський Донець-Донбас й не припиняють тиснути в напрямку Кліщіївки: ситуація на східному фронті

Російська армія активно наступає в донецькій операційній зоні. Ворог щодоби має просування на кількох напрямках.

Росіяни закріпилися на західному березі Сіверський Донець-Донбас й не припиняють тиснути в напрямку Кліщіївки/ Ілюстративне фото

За минулу добу ворог просунувся біля Новоторецька, Михайлівки, Яснобродівки у Костянтинівці, Новогродівці та Залізному. Про це інформує DeepState.

Разом з цим військовий журналіст Богдан Мірошников додав, ворог також зміг просунутися південніше Завітного, у Неліпівці, Нью-Йорку та Торецьку.

«Про оборону Нью-Йорка колись знімуть фільм. А зараз наші хлопці продовжують утримувати невелику частину смт», — додає Мірошников.

Загалом важка ситуація зберігається майже по всій лінії фронту. Зокрема ворог вже зміг закріпитися на західному березі Сіверський Донець-Донбас південніше Озарянівки. Також не припиняє тиснути в напрямку Кліщіївки, намагається вирівняти фронт та повільно просуваються по посадках, мета — вийти у бік каналу. Про це пише військовий на позивний «Мучной» у своєму Телеграм-каналі.

«На Покровському напрямку не забуваємо про Костянтинівку, яка теж постійно під ворожими ударами, ворог закріпився у південній частині, посунувши нас з району ферм, — пише військовий. — В напрямку Калинове теж погіршується ситуація, ворог намагається зі сходу обійти село та продовжує рух до траси Е50, щоб перерізати логістику до Карлівки. Штурм села ще триває, але є всі ризики його втратити найближчим часом».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev