Росіяни штурмують Лисичанськ: цивільних закликають до термінової евакуації

Термінова евакуація з пекла: лисичанам пропонують останній шанс на життя.

Росіяни штурмують Лисичанськ: цивільних закликають до термінової евакуації / фото: Сергій Гайдай

Лисичанськ залишився останнім неокупованим містом Луганської області, який рашисти намагаються оточити в кільце. ЗСУ непохитно стоять на обороні міста, до якого вже неодноразово входили ДРГ противника. Силовики та влада схиляють людей до негайної евакуації. 

«Місто не блоковане, і військові тримають оборону. Місто прострілюється, ворожа авіація наносить удари. Будь-який шлях до Лисичанська — велика небезпека. Евакуація триває тихо і без оголошень. Знаходитись в місті — небезпека», — зазначає очільник патрульної поліції Луганщини Віктор Левченко. 

Сьогодні росіяни обстріляли з «Ураганів» натовп лисичан: щонайменше вісім загиблих та понад 20 поранених

У місті наразі залишаються близько 10-15 тисяч цивільних. До них намагаються доставляти гуманітарні набори. Сусідній Сєвєродонецьк, в якому залишається до семи тисяч мирних мешканців, на межі гуманітарної катастрофи. 

«Росіяни розбили всю критичну інфраструктуру, яку вони не зможуть відновити. Централізованої поставки води, газу та електрики немає, і якщо гіпотетично окупантам вдасться подати воду, вона вся витікатиме, бо розбито інфраструктуру. Доставка гуманітарної допомоги до міста неможлива. Місто чекає гуманітарна катастрофа», — зазначає голова обласної ВА Сергій Гайдай. 

Минулими днями з Лисичанська вдалось точково евакуювати десятки місцевих мешканців, включаючи дітей. Всі вони вже перебувають у відносно мирних містах України та забезпечені житлом, одягом, медикаментами та харчуванням. Із Сєвєродонецька триває примусова депортація людей рашистами до окупованих територій під виглядом евакуації.

Телефони з питань евакуації з Лисичанська:
050 208 92 23
095 513 80 91
050 986 42 10
066 464 22 83

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev