Росіяни змінили тактику біля Бахмута: хочуть прорвати оборону ЗСУ штурмовими загонами

Росіяни створюють штурмові загони, щоб прорвати оборону ЗСУ біля Бахмута на Донеччині.

Фото зі сторінки Володимира Зеленського у Фейсбуці

У районі Бахмута на Донеччині, який є найгарячішою точкою на фронті, росіяни змінили тактику і тепер створюють штурмові загони, які поділяються на групи та підгрупи. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Атаки відбуваються щодобово із застосуванням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації.

«Ворог змінив тактику. Замість використання ротних батальйонних порядків зараз він створює штурмові загони, у складі яких штурмові групи, а вони вже діляться на підгрупи, які безпосередньо штурмують, а інші прикривають їх вогнем. Ми вивчаємо цю тактику, і на кожну таку воєнну отруту у нас є протиотрута», — сказав Череватий.

За його словами, українські війська посилюють спостереження за ворогом, зокрема за допомогою безпілотників, і намагаються заздалегідь завдавати ударів по окупантах артилерією та стрілецькою зброєю.

Череватий додав, що попри зміну тактики, «великих стратегічних рішень» з боку росіян не спостерігається, і мета противника — виснажити українські сили, прорвати оборону та вийти хоч на якісь воєнно-політичні результати.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev