Щоб рідні могли попрощатися з героями: іспанці передали на Донеччину рефрижератор для евакуації 200

Завдяки українським та іспанським волонтерам, на Донеччині буде працювати додатковий рефрижератор для перетримки тіл загиблих.

Після евакуації декількох медичних установ на Донеччині стало дуже актуальним питання перетримки та зберігання тіл загиблих. Щоб допомогти військовим із розв’язанням цієї проблеми, особливо зараз у спекотне літо, волонтери привезли в область мобільний рефрижератор, повідомляє «Вчасно».

Це стало можливим завдяки Міжнародній організації «SOS UCRANIA» та громадській організації «Жіночий рух», яка вже передала на Донеччину більше ніж 1000 тон гуманітарної допомоги.

«Разом з Україною сьогодні проходять випробування й громадяни. Тому важливо кожному на своєму місці робити максимум, — зазначила волонтерка, представниця ГО «Жіночий рух» Вікторія Черногор. — Рефрижератор для Донеччини — це про те, що ми залишаємося з людьми й думаємо не лише про тих, хто боронить Україну, а й про тих, кого, на жаль, сьогодні з нами немає». 

Рефрижератор пригнали з Іспанії, а потім за допомогою компанії зі Львова «Левайн Логістік» приїхав на Донеччину, де його вже зустріли представники цивільно-військового співробітництва ЗСУ (CIMIC). 

«Це наш святий обов’язок — зберегти тіла хлопців та передати їх рідним, — зазначив командир групи ЦВС з позивним «Ягодка». — На жаль, втрати на війні є, як би нам цього не хотілося. Дякуємо всім, хто долучився до того, щоб реалізувати цей проєкт. Головне, що ми маємо змогу зберегти тіла загиблих героїв, та їх потім отримають рідні, щоб попрощатися».  

Актуальність питання також підкреслив представник евакуаційної групи Благодійного Фонду «Спасіння життя» Роман Волков, який працює у прифронтових містах та на лінії фронту Донеччини та Луганщини. Волонтери займаються евакуацією військових та мирних мешканців. Й допомога іноземних організацій сприяє у виконанні їх завдань.

«Це зараз дуже необхідно. Багато сьогодні тримається на волонтерах — українських та іноземних: це й машини швидкої допомоги, й в цьому випадку мобільний рефрижератор. Все це допомагає нам з евакуацією», — сказав Роман Волков.  

Всі учасники проєкту доклали багато зусиль для того, щоб Донеччина мала таку можливість для евакуації тіл загиблих, й сподіваються, що це полегшить роботу груп ЦВС ЗСУ.  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev