Сєвєродонецьк залишається без тепла та майже без електрики - Олександр Стрюк розповів про ситуацію в окупованому місті

Сєвєродонецьк на Луганщині залишається без тепла, світло та воду підключають лише окремим вцілілим квартирам.

Сєвєродонецьк залишається без тепла та майже без електрики - Олександр Стрюк розповів про ситуацію в окупованому місті/фото з відкритих джерел

Окупаційна "влада" Сєвєродонецька  у грудні розвернула показову  діяльність, намагаючись під'єднати електропостачання та водопостачання до будинків городян. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Сєвєродонецької міської ВДА Олександр Стрюк.

«Місто перебуває в досить складній ситуації. Якісь роботи із підключення електрики та води чомусь інтенсифікувались саме в грудні з боку окупаційної влади. Вони зараз намагаються підключити до світла вцілілі квартири, тому що більшість будинків мають ознаки пошкоджень, можуть бути вцілілі під’їзд, два або половина будинку», - зазначив Стрюк.

За його словами, незважаючи на спроби відновити зруйновані комунікації та знищену інфраструктуру, люди продовжують замерзати. Система опалення та каналізаційна система у Сєвєродонецьку зруйновані, у більшості будинків досі немає води та світла. 

До багатоповерхівок підвозять дрова, але обігріти ними багатоквартирні будинки неможливо.

Стрюк додав, що російські загарбники замінували підступи до міста та об’єкти інфраструктури. При цьому до міста наближається фронт. ЗСУ з важкими боями просуваються вперед, звільняючи свою землю від російських загарбників.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev