Скандал із забороною пересування військовозобов'язаних: Зеленський дав доручення Генштабу

Президент України Володимир Зеленський доручив Генеральному штабу ЗСУ скасувати порядок щодо отримання військовозобов'язаними дозволу на переміщення областями країни.

Зеленський доручив Генштабу скасувати порядок щодо отримання військовозобов'язаними дозволу на переміщення / фото з відкритих джерел

Зеленський провів засідання із військовими, на якому йому доповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний про дозволи на переміщення між областями військовозобов'язаним. Про це засвідчили джерела УП в Офісі президента України.

Президент наголосив, що суб’єктом формування державної політики з питання переміщення військовозобов'язаних є Міністерство оборони (такі дозволи регламентуються законами воєнного стану - коли країна перебуває в стані війни, то свобода пересування громадян обмежується), а уряд своїми актами може обмежувати конституційні права українців під час воєнного стану.

У зв'язку з цим Володимир Зеленський доручив Генштабу ЗСУ скасувати вищезазначений порядок, щоб його доопрацювати з метою збереження обороноздатності України.

Нагадаємо,  що Генеральний штаб Збройних сил України 5 липня повідомив, що розробив Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання чи перебування громадянам України, які перебувають на військовому обліку, під час воєнного стану, адже таких дозволів вимагає закон.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пояснив, що призовники та військовозобов’язані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, у воєнний час мають брати дозволи у територіальних центрах комплектування.

А у Верховній Раді вже зареєстрували законопроєкт про вільне переміщення призовників, військовозобов‘язаних та резервістів територією України без отримання дозволу у військоматі.

ЧИТАЙТЕ:

 Заборону на виїзд із міста без дозволу військкомату можуть скасувати: у Раді зареєстровано законопроєкт

Потрібен дозвіл: для військовозобов'язаних вводять обмеження на переміщення Україною

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev