Сприяла псевдореферендуму в «лнр»: колаборантці із Попасної загрожує тюрма за співпрацю з росіянами

Жителька Попасної лишилася в місті через прихильність до кремлівського режиму. Там вона очолила виборчу комісію міста й організовувала псевдореферендум.

Колаборантці із Попасної загрожує тюрма за співпрацю з росіянами/ Фото: ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк

Чергову колаборантку визнали винною у підтримці окупантів й засудили до 8 років тюрми. Такий строк світить жінці з Попасної, яка організовувала псевдореферендум у місті.

За матеріалами СБУ відомо, що у вересні 2022 року працівниця місцевого автопарку взяла активну участь у підготовці та проведенні «плебісциту» щодо приєднання Луганської області до рф.


Бувши ще до початку великої війни прихильницею політики кремля, зловмисниця добровільно погодилась очолити «територіальну виборчу комісію м. Попасна лнр» № 301.

Вона організовувала роботу комісії, складала списки виборців, формувала протокол, надавала вказівки іншим учасникам незаконного заходу. На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантку винною у колабораційній діяльності. Її оголошено у розшук. Початок відбування покарання обчислюватиметься з дати її затримання.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev