Станцював гопака після перемоги: скелелаз з Донеччини виграв чемпіонат Європи

Перемогу для України на спортивному фронті титулований скелелаз Донеччини Даниїл Болдирев здобув на мультиспортивному чемпіонаті Європи, що проходить у німецькому Мюнхені.

Станцював гопака після перемоги: скелелаз з Донеччини виграв чемпіонат Європи / фото: Донецька ОВА

За підсумками кваліфікації в дисципліні «швидкість» наш спортсмен увійшов до топ-16 із результатом 5.682 секунд.

У 1/8 фіналу Даниїл подолав еталонну 15-метрову стінку на 0,488 секунд швидше за австрійця Лоуренса Богешдорфера (5.674 проти 6.162), у чвертьфіналі пройшов італійця Джанлуку Зодду (5.567 с), у півфіналі — француза Ґійома Моро (6.121 с). У фінальному протистоянні Болдирев з часом 5.586 секунд переміг поляка Марціна Дзенські.

На церемонії нагородження Даниїл, не стримуючи емоцій, станцював гопака та чуттєво заспівав гімн України. «Я завжди говорю – дуже пишаюся тим, що українець. Україна є і буде для мене найкращою країною. Зараз для мене дуже важливо, щоб весь світ знав, що я українець», — відзначив Болдирев у коментарі для Суспільне Спорт.

30-річному спортсмену родом із Донецька, який наразі представляє Маріуполь, вдалося третій рік поспіль піднятися на найвищу сходинку міжнародного п’єдесталу пошани — у 2020 році він здобув перше в кар’єрі «золото» чемпіонату Європи, а в 2021-му вдруге став чемпіоном світу (попередній всесвітній успіх був у 2014 році).

Також у активі титулованого скелелаза — перемога на Кубку світу 2014 року, «срібло» Всесвітніх ігор 2017 року, чемпіонатів Європи 2015, 2017 і 2019 років, «бронза» чемпіонату світу-2011, чемпіонату Європи-2013, призові місця на етапах Кубків світу.

Особистим наставником Даниїла є його мати, заслужений тренер України зі скелелазіння Ірина Зубко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev