У боях за Україну загинув боєць ССО з Луганщини Ернест Мачарашвілі

Боєць мріяв повернутися на рідну Луганщину після перемоги, щоб вигнати звідти останні згадки про «руський мир».

Фото Український ветеранський фонд

Ернест Мачарашвілі — боєць Сил спеціальних операцій ЗСУ. Його рідне місто — тимчасово окуповані Ровеньки на Луганщині. Після російського вторгнення у 2014-му оселився в Очакові, де служив у військах спецпризначення, розповідає Український ветеранський фонд.

Пізніше був вихователем у підліткових таборах у Миколаєві: його цінували за ті думки та українські цінності, котрі він передав молодшому поколінню.

Із братом Темуром на час повномасштабного вторгнення рф 24 лютого були за кордоном. Повернулися, стали до лав ССО. Мали багато спеціальних знань та вмінь — билися красиво, якісно, результативно, ефектно.

У квітні 2022-го під час боїв за Запорізьку область загинув Темур.

13 жовтня 2022 року бій за українську Херсонщину став останнім для Ернеста.

“Коли Ровеньки звільнять, ми заїдемо туди на українських танках і будемо кричати “Слава Україні”. Кожен щур буде спійманий… Тим самим танком ми знесемо пам’ятник Леніна на місцевій площі і символічно проволочимо його всією довгою вулицею, названою тим самим ганебним ім’ям. На його місці зробимо урочисту пам’ятку з усіма полеглими героями в цій війні, уродженцями цього міста. А вулицю Леніна або квартал Гагаріна перейменуємо на вулицю Братів Мачарашвілі”, – пише сестра полеглих Ілона Магай-Мачарашвілі.

Поховали спецпризначенця на Берковецькому кладовищі у Києві.

У Ернеста залишилася велика родина — їх було 12 дітей в сім’ї. Життя двох з них, на жаль, забрала рф.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev