Масована атака ворога по критичній інфраструктурі: дехто вже без світла, аварійні відключення триватимуть надалі

Сьогодні від самої ночі росіяни продовжують атакувати об’єкти критичної інфраструктури України. На жаль, є влучання – і на цей момент десятки населених пунктів лишаються без світла.

Удар по об'єкту критичної інфраструктури/ ілюстративне фото: Львівська обласна прокуратура

“Укренерго” додає, що масштаб сьогоднішніх пошкоджень після ракетних ударів зіставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня. 

Відомо, що сьогодні ворог намагався залишити без світла всю Україну. Від ворожих обстрілів постраждали багато областей, зокрема на заході України. На, щастя, більшість ворожих ракет вдалося збити, проте деякі з них таки долетіли до своєї цілі.

Зокрема, Волинь уже вдруге постраждала від прильоту на об’єкт критичної інфраструктури. Попередньо відомо, що постраждалих немає, проте інформація про них та руйнування поки що невідома.

Ворог завдав удару і по Хмельницькій області, там можливе відключення води. Наразі детальної інформації про пошкодження немає.

Окупанти влучили також  по об’єктах енергетичної інфраструктури Рівненської області. Наразі комунальники працюють над відновленням світла. Електроенергію вже вдалося повернути в медзакладах Рівненського району. Інші працюють на резервних джерелах живлення.

У Кіровоградській області ворог поцілив по енергетичних об’єктах у Кропивницькому та Голованівському районах, там зникло світло. 

"Звертаюсь до усіх підприємств, особливо до власників великих торговельних об’єктів, мереж, закладів громадського харчування, і прошу усіх жителів області суттєво скоротити споживання електроенергії!" - закликав очільник області Андрій Райкович.

До того, вранці, ворог наніс Одещині два ракетних удари по об’єкту енергетичної інфраструктури області. Після влучання у декількох населених пунктах Одеського району немає світла. Наразі комунальні служби та ДСНС займаються ліквідацією наслідків ударів.

Така ж ситуація й на Черкащині – через атаку ворога два райони області тимчасово лишаються без світло. За попередньою інформацією, постраждалих там немає. Рівненська ОВА теж повідомляла, що ворог дістався й до них – відтак є влучання.

В Чернівецькій області сили ППО знищили ворожу ракету. На щастя, ніхто не постраждав. "Над Дністровським районом Чернівецької області літак ЗСУ збив ракету, вона впала в озеро. Пошкоджень об’єктів та будинків громадян не має", - повідомив очільник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

На Львівщині також спрацювали сили ППО. "У Львівській області працювала ППО. Деталі згодом. Залишайтесь в укриттях", - наголосив очільник області Максим Козицький

Всього ж в Україні відомо про понад десяток вибухів у різних регіонах. 

Через те, що ворог продовжує “полювати” на інфраструктурні об’єкти, українцям потрібно бути готовими до того, що аварійне відключення світла залишиться надовго. Графіки відключень можна дізнатися за номерами, які публікує на своїх сторінках кожна обласна військова адміністрація.

Станом на зараз “Укренерго” запровадило тимчасове обмеження споживання електроенергії:

Київ та область,

Чернігівська область. 

▪️Житомирська область. 

▪️Черкаська область. 

▪️Чернігівська область. 

Список, ймовірно, буде доповнюватися.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак зауважив, що Україна витримає удари росії по інфраструктурі. Він наголосив, що терористичні атаки ворога не змінять ситуацію на фронті та не змусять українців відмовлятися від звільнення своїх територій. Навпаки – "це означає, що будемо давати ще сильнішу відповідь".

На випадок перебоїв зі світлом, українцям слід підготувати ліхтарик, батарейки, пауербанки, свічки та сірники, аптечку, питну воду, термос і їжу, що не вимагає приготування, на випадок аварійного відключення світла.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev