ЗСУ на Луганщині просуваються вперед, росіяни будують багатошарову лінію оборони: що відомо

Збройні сили України продовжують звільняти території Луганщини, окупанти намагаються вибудувати багатошарову лінію оборони.

ЗСУ на Луганщині просуваються вперед, росіяни будують багатошарову лінію оборони: що відомо/фото: Армія.Інформ

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в Telegram.

"Збройні сили України потроху просуваються вперед (на Луганщині - ред).  — наші позиції росіяни обстрілюють переважно із реактивної та ствольної артилерії.

Російські окупаційні війська стрімко намагаються вибудувати багатошарову лінію оборони.

Вони будують в різних місцях захисні споруди, всю першу ділянку лінії фронту активно мінують, зокрема це стосується не тільки мостів та доріг, а й адмінбудівель», - заявив він.

Також він розповів, що наші військові вже стикнулися із першою хвилею частково мобілізованих росіян. Це люди цивільних професій, деякі служили в армії – вони зараз найнебезпечніші. Росіяни  під прикриттям виявлення українських ДРГ шукають власних дезертирів.

Тим часом люди виїжджають із окупованих міст в сільську місцевість, де займають порожні будинки, щоб перезимувати в теплі.

Гайдай нагадав, що станом на 12 жовтня звільнені вже 7 населених пунктів, і ЗСУ просуваються далі, однак розголошувати деталей поки не будуть. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev