Укрзалізниця відновила евакуацію з Донбасу після паузи через теракт в Чаплиному

Після одноденної паузи Укрзалізниця відновила евакуаційні рейси з Донбасу.

Укрзалізниця відновила евакуацію з Донбасу після паузи через теракт в Чаплиному/фото з телеграм-каналу Укрзалізниці

Лише за один день, 26 серпня, хоробрі залізничники вивезли у безпечне місце 492 людини.

Як зазначили в Укрзалізниці, евакуацію з Донбасу ракетами не спинити.

У компанії наголосили, що не планують зупиняти роботу, адже кожен евакуаційний рейс – це потяг до перемоги. Також залізничники оприлюднили зворушливі фото евакуації мешканців Донбасу.

Як раніше повідомила віцепрем'єрка – міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук, від початку серпня з чотирьох областей України евакуювали майже 35 тисяч людей, 10 тисяч з них – діти.

З 1 серпня майже 35 тисяч людей вже евакуювалися з Херсонської, Донецької, Запорізької та Луганської областей. І найважливіше – майже 10 тисяч з цієї кількості це діти, – зазначила Верещук.

За її словами, органи ДСНС і військові часто допомагають з евакуацією у найменш доступних місцях, де тривають бойові дії. Також Верещук повідомила, що існує спеціальна форма, яку можуть підписати люди, які категорично відмовляються від евакуації. Таким чином вони підтвердять, що усвідомлюють всі ризики.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev