Засуджені найманці як витратний матеріал: британська розвідка дізналася про тактику "групи Вагнера" під Бахмутом

Російська ПВК "Вагнер" протягом останніх місяців розробила наступальну тактику, яка використовує дедалі більшу кількість погано підготовлених завербованих в'язнів. 

Командири сидять в укриттях, отримують дані з безпілотників і віддають накази по раціях, зазначили у Міноборони Великої Британії.

Найманці російської "групи Вагнера" відіграють важливу роль у боях на виснаження біля Бахмута Донецької області.

Вони розробили тактику наступу з використанням великої кількості ув'язнених, йдеться у зведенні військової розвідки Міноборони Великої Британії від 19 грудня.

Деякі найманці, за даними розвідників, одержують смартфони або планшети з цілями наступів, які знято комерційними супутниками.

Командири рівня взводу і вище переважно залишаються в укритті та віддають накази по рації. Інформацію про перебіг боїв та цілі вони отримують по розвідувальних безпілотниках, зауважили фахівці.

У британській військовій розвідці вказують на наказ для частини підрозділів "групи Вагнера" рухатися по заздалегідь спланованому маршруту. Їм часто допомагають вогневою підтримкою, але рідше — бронетехнікою.

Бойовикам, які самовільно відхилилися від маршруту атаки, загрожує страта, зазначили військові.

"Настільки жорстока тактика спрямована на збереження рідкісних активів "Вагнера" — досвідчених командирів і бронетехніки за рахунок новобранців-в'язнів, яких організація вважає витратним матеріалом", — підсумували в Міноборони Великої Британії.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev