ВІДЕО. "Це наш обов`язок перед кожним загиблим захисником": пошуковий загін "Чорний тюльпан" працює на Донеччині

Пошуковці «Чорного тюльпану» розбирають завали, аби знайти рештки тіл загиблих українських військових, та повернути їх рідним.

Ілюстративне фото/ФБ Сергій Горбатенко

«Кожна людина повинна бути похована достойно, як людина», — так каже Олексій Юков, який займається розшуком та поверненням тіл загиблих українських військовиків та цивільних. Зараз його асоціація «Плацдарм» і пошуковий загін "Чорний тюльпан" працює на Донеччині — у населеному пункті, де ще донедавна точилися бої, а тепер уже є доступ для пошуковиків, йдеться у відео ДонОВА.

До 2014 року плацдармівці займалися розшуком воїнів Другої світової війни, а тепер — і бійців війни російсько-української. Незважаючи на постійні обстріли та безліч вибухонебезпечних предметів у землі, волонтери продовжують розшуки загиблих. Кожен український воїн має повернутися додому. 

«Дуже багато втрат, з обох боків, багато загиблих цивільних. І є велика проблема, що не пускають на непідконтрольну Україні територію, щоб забрати тіла військовослужбовців Збройних Сил і суміжних підрозділів, які загинули, захищаючи Україну. Ми сподіваємося, що будуть якісь домовленості, тому що воювати з мертвими — це останнє діло», — каже Олексій Юков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Забирати тіла, поки є така можливість: хто шукає та повертає загиблих на Донбасі українських військових, і чому це важливо

«Важко сказати, скільки тіл ми дістали з-під уламків», — волонтер розповів, як під щільним вогнем росіян рятують жителів Донеччини

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev