ВІДЕО. "Святковий" Маріуполь: танці на кістках від рашистів, черги за іжею та тотальний холод

Передноворічний Маріуполь не врятують ані гірлянди, ані сяючі ялинки. Люди досі залишаються без житла, а рашисти продовжують ховати сліди своїх злочинів під руїнами будинків, які поступово зносять і перетворюють в будівельне сміття. 

Зимові свята у Маріуполі: танці на кістках, руїни, голод та холод

Ялинки і триколори

За інформацією та фото, якими діляться маріупольці в місцевих пабліках, видно, що рашисти намагаються продавати ялинки місцевим. Однак, покупців зовсім немає, як і святкового настрою у містян. 

Тим не менш, в Маріуполі окупанти встановили ялинку, куди причепили російський триколор. Окупаційні пабліки діляться відеозаписом під музичний супровід "We wish you a merry Christmas". Своєю чергою, директор маріупольського телебачення Микола Осиченко, коментує, що світський різдвяний гімн точно не пасує під трикольорну картинку окупованого міста. 

"Єдине, що там схоже на істину, це рядок у тексті:

We won't go till we get some,

So bring it right here.

(Ми не підемо, поки не отримаємо трохи. Подайте його сюди.) 

У пісні йдеться про пудинг, але в житті виходить, що про те, як окупанти отримають на горіхи від ЗСУ", – каже Осиченко. 

А ось ялинка з іншого ракурсу. З цієї точки видно зруйновані росією будинки у самому центрі міста. Будинки, у яких гинули мирні та які ніхто не збирається ремонтувати. А танець - це пряме відображення того, як поводиться типовий адепт «руського миру» в Маріуполі: він просто стоїть спиною до руйнувань (тупо робить вигляд, що їх немає), танцює дивні танці на кістках біля подарунка від окупантів.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко пише, що Різдво тут святкувати тяжко, бо Бог залишив місто разом з надією після приходу росіян.

Танці на кістках

Святкова атмосфера панує тут тільки в окупантів. У популярному ресторані "Гуси-Лебеді" в центрі міста на проспекті Металургів рашисти організували щовечірні танці. 

"Сюди можуть потрапити або топ-колаборанти, або окупанти. Також жінки в пошуку розваг та легкого життя в обіймах перших чи других. Такой тобі щовечірній танок на кістках вбитих українців. Буквально. 

З цікавого. Можете побачити, що серед чоловічої частини лише кадирівці. Місцями - прямо в броніках. Сміливість найвижчого рівня - навіть на закритий для всіх дискотеці не знімати бронік. Добре що ще не в касці.  Хоча, це не точно", – коментує Андрющенко. 

Новорічні "подарунки" від рашистів

Разом з тим, загарбницька влада вирішила" потішити" маріупольські сім'ї з дітьми. Гуманітарну допомогу дітям до трьох років скасували. Тепер батькам доводиться думати не про подарунки дітям, а про те, як їх прогодувати. Все, на що спромоглися окупанти, це прострочені продукти та зіпсовані іграшки. 

"Все це отримують молоді сім’ї після годин очікування в черзі на холоді. 

Свято наближається, але точно не в окупованому Маріуполі. Щастя та радощі покинули місто з приходом росіян", – підсумовує Андрющенко. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev