«Друга армія світу» у всій красі: на окупованій Луганщині російські «чмобіки» доношують форму померлих вояк

Церковні традиції впроваджуються в усіх сферах повсякденного життя уродженців рф. Зокрема і в росармії, яку на загибель в Україні благословляють їх прокремлівські наставники.

«Друга армія світу» у всій красі: на окупованій Луганщині російські «чмобіки» доношують форму померлих вояк

В православній церкві існує традиція доношувати одяг покійного, який роздають нужденним та близьким людям їх родичі. Це і данина пам'яті, і нагода мінімізувати пов'язані з речами спогади про людину, яка відійшла в інший світ. В росармії, яка тісно пов'язана із рпц, православні традиції шанують та неухильно виконують. 

«Примусово мобілізовані отримують форму, в кишенях якої знаходять особисті речі попередніх власників, тобто важкопоранених чи загиблих», — повідомляє Луганська ОВА у вівторок 22 листопада. 

Головний військовий капелан Луганської області отець Володимир Беспалий ставить під сумнів такі дійства керівництва російської армії: каже — форма, в якій людину було поранено або вбито, несе на собі негативну енергетику, яка, на додачу до і без того кепських перспектив перебування окупантів на священній українській землі, ще більше мінімізує шанси на продовження їх земного шляху. 

«Особисті речі вдома потрібно роздавати, а одяг в якому помер військовий, звісно, не можна. Вона несе на собі негативну енергетику. Вдягаючи її, вони притягують до себе енергетику і долю загиблого і самі нарікають себе на загибель. На полі бою навіть не рекомендується підіймати особисту зброю загиблого», — ділиться із «Вчасно» отець Володимир. 

В українському війську із формою загиблого боронця обходяться діаметрально інакше, каже головний капелан Луганщини:

«В нас її спалюють або ховають разом с загиблим. Також на похорони загиблого передбачено останній новий комплект форми».

Тим часом екіпірування, яке надходить до так званої «лнр», можна придбати на місцевих ринках. 

Загалом на новоокупованих територіях спостерігається відносна стабільність: за інформацією обласної адміністрації, люди якщо і повертаються, то лише на кілька днів, адже більше не витримують та розуміють, що жити там, а тим більше узимку, неможливо.

Рубіжани і надалі стабільно живуть без світла і води. Ті, у кого вціліли вікна, намагаються обігріти приміщення за допомоги газу. Всі інші самостійно шукають можливість відремонтувати дахи та засклити віконні отвори. У менших прифронтових населених пунктах, що в окупації, ситуація ще гірша. Зокрема, у Новокраснянці поряд із Кремінною відсутні не лише будь-які комунікації, а й продукти харчування — ані на продаж, ані гуманітарні. Підвезення їжі стабільно немає.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev