Включаючи райони Сватового, Бахмута і Вугледара: аналітики прогнозують зростання темпу операцій на фронті

Бойові дії сповільнені через погану погоду, але з похолоданнями ситуація зміниться. 

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ

Загальний темп операцій вздовж лінії фронту сповільнився останніми днями через погіршення погодних умов, але, ймовірно, зросте, починаючи з наступних кількох тижнів, оскільки температура впаде, а земля замерзне на всій території бойових дій. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

«Українські та російські повідомлення з критично важливих прифронтових районів на сході та півдні України, включаючи Сватове, Бахмут і Вугледар, вказують на те, що операції з обох сторін наразі загальмовані сильним дощем і, як наслідок, сильним брудом. Прогнозується зниження температури по всій Україні протягом наступного тижня, що, ймовірно, спричинить замерзання ґрунту та пришвидшить темп бойових дій, оскільки збільшиться мобільність для обох сторін», — йдеться у звіті.

Температура в районах на північному сході України, як-от уздовж лінії Сватове-Кремінна, опуститься до добових максимумів, близьких до нуля, з 28 листопада по 4 грудня. Імовірно, для замерзання ґрунту знадобиться кілька днів заморозків, що означає, що наземні умови, ймовірно, будуть створені для збільшення темпів операцій по всій Україні протягом вихідних 3-4 грудня та наступного тижня.

«Незрозуміло, чи активно планує чи готується будь-яка зі сторін відновлення великих наступальних чи контрнаступальних операцій у той час, але метеорологічні фактори, які перешкоджали таким операціям, почнуть зникати», — кажуть аналітики. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev