ВПО продовжать автоматично отримувати допомогу на проживання, - Мінреінтеграції

У 2023 році внутрішньо переміщені особи продовжать автоматично отримувати допомогу на проживання.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Раніше повідомлялося, що з 1 січня 2023 року в Україні припинять виплати всіх видів державної допомоги, що продовжували автоматично на період воєнного стану. Для продовження виплат необхідно звернутися із заявою до органів соцзахисту. У перелік таких виплат входила і грошова допомога на проживання для ВПО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 січня припиняється автоматичне нарахування соцвиплат: як надалі отримувати допомогу ВПО

Після масових звернень від внутрішньо переміщених осіб, у Мінреінтеграції вирішили повідомити, що з 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам буде продовжене.

«Хочу заспокоїти усіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави», – уточнила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук на сьогоднішній нараді, присвяченій дотриманню прав ВПО.

У Мінреінтеграції зауважили, що для отримання допомоги внутрішнім переселенцям не треба підтверджувати матеріальний стан. Адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та є безстроковою.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev