З 1 січня припиняється автоматичне нарахування соцвиплат: як надалі отримувати допомогу ВПО

З 1 січня 2023 року в Україні припинять виплати всіх видів державної допомоги, що продовжували автоматично на період воєнного стану. Щоб продовжити виплати, треба звернутися із заявою до управління соцзахисту.

Ілюстративне фотоз відкритих джерел

Автоматичне нарахування всіх видів державної допомоги буде продовжено лише для мешканців окупованих територій або жителям населених пунктів, де ведуться бойові дії. Відповідна постанова Кабміну №1320 набула чинності 30 листопада.

Кому з 1 січня можуть припинити грошову допомогу?

  • Малозабезпеченим родинам.
  • Переселенцям.
  • Особам з інвалідністю.
  • Особам, які не мають права на пенсію.
  • Особам з інвалідністю, які не проживають у зоні активних бойових дій.
  • Батькам-одинакам.
  • Сім’ям, у яких під опікою знаходяться діти.

Що зробити, щоб далі отримувати допомогу?

Органи соціального захисту населення зобов'язані проінформувати одержувачів допомоги про припинення виплат та пільг надіславши відповідне повідомлення та роз'яснивши необхідність звернутися з 1 січня 2023 року для продовження виплат та\або пільг.

Для подовження виплат необхідно буде звернутися із заявою до управління соціального захисту населення з пакетом документів. Зокрема, мати оригінали паспортів громадян України, ідентифікаційних кодів, свідоцтв про народження дітей, трудових книжок.

Що буде з отримувачами в зоні бойових дій чи окупації?

Державну допомогу продовжать нараховувати тим українцям, які живуть на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні або блокуванні.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev