Викладачки-колаборантки: дві зрадниці очолили Маріупольський державний університет при окупантах

Дві колишні викладачки МДУ очолили в окупованому Маріуполі державний університет та впроваджують стандарти освіти держави-агресора.

Дві зрадниці очолили Маріупольський державний університет при окупантах/фото Донецька обласна прокуратура

Їм заочно повідомлено про підозру в здійсненні пропаганди у закладі освіти з метою сприяння збройній агресії проти України, встановленні та утвердженні тимчасової окупації частини території України, а також у діях, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності.

Після окупації Маріуполя армією рф професор кафедри управління персоналом та економіки підприємства і доцент кафедри загального менеджменту навчально-наукового інституту управління Маріупольського державного університету перейшли на бік ворога й надали згоду представникам окупаційної адміністрації очолити захоплений вищий навчальний заклад.

У червні 2022 року, відповідно до наказів псевдоміністра освіти та науки так званої «днр», правопорушниць призначили на посади виконуючої обов’язки ректора і декана факультету економіки, управління та права Маріупольського державного університету.

Зокрема підозрювані розповідають журналістам квазіреспубліки про початок нового навчального року за стандартами освіти рф, про що свідчать договори з російськими учбовими закладами. Крім того, вони співпрацюють з Міністерством освіти ворожої держави щодо акредитації та отримання ліцензії МДУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Зазначимо, що через бойові дії Маріупольський державний університет був вимушений переїхати до Києва. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev