За допомогою САУ Dana: екіпаж «Вітра» ефективно нищить окупантів на Донецькому напрямку

Разом із ввіреним екіпажем «Вітер» тривалий час виконує бойові завдання на Донецькому напрямку. На рахунку хлопців не один десяток спаленої ворожої техніки та знищеної піхоти.

Фото: АрміяInform

Свій досвід роботи з гарматами військовий на позивний «Вітер» здобув під час виконання бойових завдань на сході України в перші роки проведення АТО. Тоді він опанував 122-мм Д-30, з якої нищив противника. Пізніше повернувся до цивільного життя, проте ненадовго, розповідає АрміяInform.

З початком широкомасштабного вторгнення окупантів «Вітер» потрапив до колективу окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. На одному з полігонів хлопець пройшов підготовку та опанував тонкощі чехословацької колісної самохідної артилерійської установки Dana. Ба більше, завдяки обізнаності та досвіду артилериста його було призначено командиром гармати.

«Машина проста та надійна. Маючи попередній досвід артилериста, зміг досконало її опанувати менше ніж за місяць. Нині ефективно знищуємо рашистів, — зазначає «Вітер». — Мій екіпаж налічує досвідчених воїнів, які за будь-яких умов можуть влучно відпрацювати по ворогу». 

Разом із ввіреним екіпажем «Вітер» тривалий час виконує бойові завдання на Донецькому напрямку. На рахунку хлопців не один десяток спаленої ворожої техніки та знищеної піхоти.

«Ми цілодобово перебуваємо у бойовій готовності. Як тільки надходить команда, займаємо в машині свої місця та виходимо на позицію. Далі відпрацьовуємо по цілях та швидко покидаємо точку, аби ворог не встиг провести контрдії. Я маю безпомилково координувати роботу свого екіпажу», — розповідає «Вітер». 

У короткі години затишшя військовий особисто перевіряє техніку та стежить за її справністю. У разі необхідності екіпаж все доводить до ладу, аби за командою миттєво вийти на вогневий рубіж.

Військовий впевнений, що коли працює їхній екіпаж, то у ворога відбувається справжня буря, і цьому є аргументи — 152-й калібр та понад 50 снарядів боєкомплекту.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev