«Заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною», — українські бійці

Андріївка є одним з ключових населених пунктів південніше Бахмута для перерізання логістики росіян та оточення міста. Однак поки що українські воїни спростовують інформацію про звільнення населеного пункту.

Фото: 3-тя окрема штурмова бригада

3-тя окрема штурмова бригада у своєму Телеграмі повідомляє, що заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною.

«Подібні заяви є шкідливими, несуть загрозу для життя особового складу та шкодять виконанню бойових завдань», — кажуть бійці.

Наразі тривають серйозні і важкі бої в районах Кліщіївки та Андріївки.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про звільнення населеного пункту — новина розлетілася ЗМІ та соцмережами — але після заяви військових чиновниця відредагувала пост, і написала, що ситуація в Авдіївці «дуже складна і мінлива».

«На Бахмутському напрямку ми рухаємось вперед. На північному флангу ворог намагається відбити втрачені позиції. А на південному ми успішно просуваємось. Основні бої тривають в районах Андріївки, Курдюмівки, Кліщіївки І в нас там гарні новини», — також написала вона.

Пост до редагування

Пост після

У розмові з ВВС Україна представник Генштабу ЗСУ порадив слухати саме їх, а не заяви заступниці міністра оборони. Інформацію про звільнення Андріївки співрозмовник видання не підтвердив.

Натомість про втрату Андріївки пишуть деякі російські «воєнкори».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev