Здавали росіянам позиції ЗСУ: затримано двох жителів Донеччини

Двоє жителів Донецької області інформували російських окупантів про місцезнаходження українських військ в районі ООС.

Фото Донецька обласна прокуратура

Повідомлено про підозру мешканцю Бахмута у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України та інших військових формувань.

У червні 2022 року 29-річний чоловік за допомогою інтернет-месенджеру передавав іншому користувачу, особа якого наразі встановлюється, текстові повідомлення про місця розташування особового складу Збройних Сил України на території Донецької області. Крім того, правопорушник ділився інформацією щодо місцезнаходження підрозділів правоохоронних органів, військової комендатури та позицій ведення вогню на певних ділянках фронту.

26 червня 2022 року чоловіка затримали. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Ще одного інформатора окупантів зі Слов’янська взяли під варту. Стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 490 000 грн.

За даними слідства, 49-річний громадянин України у червні 2022 року, використовуючи акаунт в соціальній мережі, розміщував інформацію про переміщення військовослужбовців Збройних Сил України в Слов’янську Донецької області.

Зокрема, зловмисник розповсюджував текстові повідомлення з координатами розташування українських захисників, а отримані від підозрюваного відомості використовувались державою-окупантом під час військової агресії проти України.

Обом посібникам загарбників загрожує позбавлення волі до восьми років.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev