Життєвий цикл, як у метелика: «мобіки» на Сході тримаються до двох тижнів, далі — смерть або полон

Під час контрнаступу ЗСУ на східному фронті у полон потрапила велика кількість нещодавно мобілізованих росіян. Серед них удмурти, які встигли провоювати аж 12 днів. 

Фото: www.ukrmilitary.com

«13 сентября прибыл в Миллерово, сдался в плен 25 сентября, воевал 12 дней», — розповідає слідчим СБУ житель Удмуртскої республіки. 

Вже давно відомо, як в рф працює пропаганда, то ж не дивно, що удмуртський «мобік» шокований вправністю українських захисників, які нищать російських солдатів, захищаючи наші землі. Каже, що його взвод «поклали» за 1 хвилину.

«Мы увидели людей вооруженных нормально, обученных нормально, у каждого второго рация, у всех тепловики, у всех прицелы ночного видения… Они перестреляли целый взвод за 1 минуту. За 1 минуту погибли 20 человек!» — бідкається окупант.

Цьому «добровольцю» вдалось уникнути статусу «хороший руський»: запізно, але до воїна «другої армії світу» прийшло розуміння, що «лучше в тюрьме сидеть живым, чем в украинской земле лежать мертвым».

Розуміння ситуації поступово приходить не лише до нових «мобіків», а й до вже колишніх боронців т.з. днр. У нещодавно перехопленій телефонній розмові двох російських військових йдеться про їх тактичну передислокацію з Лимана — в той момент, коли ЗСУ здійснювали контрнаступ, а на росії святкували підсумки «референдумів». 

«Признали Луганскую, Донецкую, Харьковскую... В три часа оглашали, а мы в 12 с Лимана шли. Это получается, что они (Україна, - прим.ред.) напали на россию теперь», — кажуть рашисти, розуміючи, що далі на них чекає офіційно повномасштабна війна, а воювати нічим: «Кто с Крыма есть уже, говорят. Танки у них, правда, не как у нас 60-х годов».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev