Зрадник зі стажем: стало відомо, хто очолив "прокуратуру" в окупованій Кремінній

Житель тимчасово окупованого Сорокиного (колишній Краснодон) в умовах воєнного стану очолив окупаційний «Кремінський відділ прокуратури лнр».

Андрій Шаталов/фото з відкритих джерел

Мова йде про колаборанта Андрія Шаталова. До 2014-го року Шаталов працював на різних посадах у МВС, був заступником начальника карного розшуку, потім юрисконсультом на підприємствах. А з приходом окупантів — зрадив присязі та перейшов на бік бойовиків та обійняв посаду у т.зв. «генпрокуратурі лнр», був прокурором відділу нагляду за дотриманням законодавства у податковій сфері, заступником прокурора Жовтневого району Луганська з нагляду за поліцією, з 22.09.2016 р. прокурор м. Алчевська.

21.12.2017 призначений заступником генерального прокурора ЛНР.

Шаталов став фігурантом кримінального провадження в Україні, яка передбачає відповідальність за участь у терористичній організації, повідомляє СБУ.

На початку травня цього року він отримав від представників російської окупаційної армії та угруповання «лнр» посаду т.в.о. керівника «Кремінського відділу прокуратури ЛНР».

СБУ повідомила правопорушнику про підозру у колаборантській діяльності за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

За добровільне зайняття посади у незаконних правоохоронних органах Шаталову загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev