ЗСУ наближаються до Сватового, а окупанти хочуть обійти Бахмут

Наші війська продовжують контрнаступ  і наближаються до Сватового.

Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни опираються завзято та стягнули величезну кількість військ.

«Там тисячі вояків. Це і зеки, і свіжомобілізовані. Підвезли дуже багато техніки і намагаються зробити ударне бойове угрупування для того, щоб, можливо, здійснити контрнаступ на Куп'янськ. Наше командування все це бачить і завчасно реагує, – розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Зовсім інша ситуація з боку Білогорівки. Там тривають постійні атаки і постійні обстріли. ЗСУ та Нацгвардія тримають міцно оборону. Не дають прорватися ворогу і не дають зробити в Білогорівці проміжний наступальний плацдарм для російських окупаційних військ.

Як повідомляє Інститут вивчення війни, з посиланням на російських військових кореспондентів, українські сили періодично атакують поблизу траси Р-66 недалеко від Сватового і мають незначний тактичний успіх.

Російські джерела та джерела в соціальних мережах стверджували, що ЗСУ завдали ударів по Сватовому та російському тиловому району в Новопскові, що за 68 кілометрів від Сватового, з реактивних снарядів HIMARS і важкої артилерії.

"Українські та російські джерела стверджували, що українські сили продовжили контрнаступальні операції в районі Кремінної. Голова Луганської області Сергій Гайдай заявив, що українські сили також наближаються до Кремінної. Російський блогер стверджував, що українські сили також провели штурм поблизу Площанки, і що бої між українськими та російськими силами тривають уздовж лінії Макіївка-Червонопопівка", – зазначать американські аналітики.

За даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Андріївка, Червонопопівка, Житлівка, Серебрянське і Білогорівка на Луганщині та Верхньокам’янське, Соледар, Бахмутське, Підгородне і Бахмут Донецької області.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 3 пункти управління та 3 райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки окупантів. Ворог обстрілює позиції ЗСУ з різних видів озброєння по всій лінії фронту.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках  намагається прорвати оборону наших військ.

Як повідомили в ISW, російський блогер стверджував, що окупаційні війська ще не захопили Опитне і, ймовірно, не проведуть повноцінний штурм Бахмута в найближчій перспективі через пов'язані з цим великі витрати.

Він зауважив, що російські війська мають намір обійти Бахмут з півдня через Курдюмівку та Кліщівку і планують просуватися на північ в напрямку Соледара.

Також російські військкори заявили, що районі Бахмута  продовжували зазнавати великих втрат як українські, так і російські війська.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev