ЗСУ не тільки боронять державу, а й рятують життя: як українські військові допомогли пораненому юнаку з Донеччини

Першу допомогу хлопчикові, який зазнав поранення на подвір’ї власного будинку, надали українські військові: вони привели його до тями й дали знеболювальне.

Історія порятунку пораненого юнака з Донеччини

У межах цивільно-військового співробітництва, за безпосередньої участі та сприяння командувача Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва надано допомогу у лікуванні та закуплено апарат зовнішньої фіксації для корекції деформації стегнової кістки Вадима Бессараба, який постраждав внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації.

Юнак зазнав поранення у рідному селищі Єлизаветівка, Мар’їнського району, що на Донеччині, гуляючи на подвір’ї власного будинку.

Першу допомогу хлопчикові надали українські військові, вони привели його до тями й дали знеболювальне. Зрозумівши, що Вадим не може самостійно підвестися на ноги — відвезли до місцевої лікарні.

«Лікування було непростим та тривалим. Коли нам повідомили, що потрібно провести складну операцію, я звернулася за допомогою до військових», — розповідає мама Марина Бессараб.

Згодом медики травматологічного відділення однієї з дитячих лікарень прифронтового обласного центру успішно прооперували Вадима. Наразі післяопераційний період пройшов успішно, і хлопчик вже готується до виписки.

Командувач Об'єднаних Сил ЗС України зі свого боку побажав Вадиму якнайшвидшого відновлення сил й міцного здоров'я.

« Головне — одужуй, а рідну землю ми захистимо», — підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Своєю чергою мама Вадима зауважила, що для країни, а особливо для тих областей, де тривають бойові дії, дуже важливо, що є такі люди, які не тільки боронять державу, а ще й встигають рятувати життя маленьких українців.

«Як мати, я щиро дякую військовим та командувачу за своєчасну та необхідну допомогу у цей непростий для нас час», — наголосила Марина Бессараб.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev