ЗСУ звільняють більше територій, ніж росія встигає захопити – ISW

Результати військових операцій росії настільки незначні, що Міноборони країни-агресора дедалі гостріше відчувають необхідність знайти хоч якісь аргументи для підтримки репутації, але знайти такі аргументи дедалі складніше.

Ілюстративне фото/Генштаб ЗСУ

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що за останні 39 днів війська рф захопили контроль над територією, яка становить приблизно 1% від тієї, що була звільнена ЗСУ від окупантів після середини березня.

ISW вважає, що атаки росіян після закінчення оперативної паузи 16 липня дали їм контроль над приблизно 451 кв км території України, тоді як порівняно з 21 березня (умовною датою максимального просування військ рф) ЗСУ повернула контроль над приблизно 45 000 кв км.

При цьому навіть на тимчасово окупованих територіях України росіянам не вдається встановити надійний контроль через опір місцевого населення та партизанського руху, стверджує ISW.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 Що буде з війною в наступні пів року: п’ять сценаріїв від аналітика The Guardian

П`ять зразків українського озброєння, які нині ефективно нищать ворога на фронті

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev