"Росія ризикує отримати нокаутуючий удар у війні": міністр оборони Британії порадив Україні зберегти динаміку наступу взимку

Українській армії варто зберегти динаміку наступу у зимовий період та використати свою перевагу над ворогом.

Фотоілюстрація Томаса Левінсона/The Daily Beast/Getty

В інтересах України було б зберегти динаміку протягом зими

Після низки поразок росії у війні міністр оборони Великобританії Бен Уоллес закликає Україну «продовжувати чинити тиск, зберігати імпульс» та продовжувати свої атаки на війська путіна в зимові місяці.  За його словами, таку пораду він дав би своїм українським колегам, з якими спілкується "майже щотижня", пише американське аналітичне інтернет-видання The Daily Beast.

Враховуючи перевагу, яку українці мають у підготовці, техніці та якості особового складу над деморалізованими, погано навченими, погано оснащеними росіянами, в інтересах України було б зберегти динаміку протягом зими, вважає Воллес.

Він також зазначає, що ЗСУ отримали від міжнародної спільноти 300 тисяч комплектів зимового одягу, які є важливою необхідністю для зимового наступу.

Натомість відзначив погане забезпечення російської армії.

«Російський підрозділ нещодавно був розгорнутий без їжі, без шкарпеток і з невеликою кількістю зброї. Це катастрофічно для людини, яка йде в поле. У росіян є масштаби, але вони не дуже хороші», – сказав британський міністр оборони.

Міністр також наголосив, що світ "шокували" мужність і вміння українських захисників і захисниць, а також величезні недоліки російських збройних сил.

Як зима вплине на хід війни

У Пентагоні порівняли рівень підготовки України та Росії до бойових дій взимку. Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що ЗСУ будуть у "набагато кращому стані, ніж їхні противники".

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що й українці, і росіяни візьмуть оперативну паузу. Все тому, що погодні умови знизять бойову активність та ускладнять логістику.

Колишній командувач військ США в Європі Бен Ходжес припустив, що ЗСУ продовжать контрнаступ, але темп сповільниться. Українські військові точно будуть мати успіх зимою.

У розвідці Великої Британії переконані, що з настанням зими та похолоданням російській армії буде дуже непросто вести бойові дії на території нашої держави. Найбільше на боєздатність ворожих військових вплине зміна світлового дня, низька температура та погода.


 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev