ФОТО.Звільнені ЗСУ "сірі" села Травневе та Гладосове приєднають до Бахмутського району

Села Травневе та Гладосове на Донеччині, які днями під контроль України повернули бійці АТО, приєднають до Новолуганської селищної ради Бахмутського району.

Звільнені ЗСУ "сірі" села Травневе та Гладосове приєднають до Бахмутського району / фото: ФБ Павло Жебрівський

Населені пукнти в «сірій» зоні відвідав голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

ЧИТАЙТЕ:ФОТО. Украинские военные закрепились в освобожденном селе на Донетчине

«За результатами поїздки дав доручення готувати документи щодо приєднання селищ до Новолуганської селищної ради Бахмутського району, - написав Жебрівський у своєму ФБ після свого візиту в села. - Сподіваюся, що місцеві ради проголосують до кінця місяця, а Верховна Рада - до кінця року, і ми матимемо можливість допомагати місцевим у тому числі й залучаючи фінансовий ресурс обласного та місцевих бюджетів, а також зможемо допомогти місцевим оформити українські пенсії - багато хто їх наразі не отримує».

Також голова області запевнив, що вже завтра зранку на місце виїдуть електрики та визначать ділянки де буде прокладена лінія електропередач з підконтрольної території. 

«Доручив провести облік тих, хто потребує допомоги - як гуманітарної, так і медичної, й забезпечити їх усім необхідним. Люди, які стільки прожили у так званій «сірій» зоні, мають відчути, що повернулася влада, і про них є кому подбати», - відмітив очільник Донеччини.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev